На Херсонщині туристи поповнили місцеві бюджети на 693 тис.грн.

За 10 місяців 2013 року місцеві бюджети Херсонської області поповнилися туристичним збором на 693,2 тис.грн. Це повідомила начальник управління оподаткування та контролю об'єктів і операцій ГУ Міндоходів у Херсонській області Оксана Демідова.

Найбільше туристи полюбляють узбережжя Чорного та Азовського морів. Тож, і найбільші суми збору забезпечено суб'єктами господарювання Генічеського та Скадовського районів, або 76,3 відсотків.

Нагадуємо, туристичний збір сплачується до місцевого бюджету за ставками, встановленими місцевими радами Херсонської області, в межах від 0,5 до 1 відсотка від вартості проживання за місцем розташування готелів, мотелів, пансіонатів, баз відпочинку.

Податковими агентами є адміністрації таких об'єктів, які справляють збір під час надання послуг, пов'язаних з тимчасовим проживанням, і зазначають суму збору окремим рядком у рахунку на проживання.

Наразі в області зареєстровано 430 суб'єктів господарської діяльності, які сплачують туристичний податок.

Прес-служба ГУ Міндоходів у Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон