Податківці нагадують! Подання звітності з ЄСВ за вересень завершується 21 жовтня

Звіт про суми нарахованого єдиного внеску за вересень необхідно подати до 21 жовтня 2013 року включно.

Відповідно до п.4 ст. 6 Закону України від 8 липня 2010 року № 2464-VІ «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» платники єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, із змінами та доповненнями, (далі - єдиний внесок) зобов'язані подавати звітність до органу доходів і зборів за основним місцем обліку платника єдиного внеску у строки, порядку та за формою, встановленими центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну податкову і митну політику, за погодженням з Пенсійним фондом та фондами загальнообов'язкового державного соціального страхування.

Звертаємо увагу, що з 1 жовтня 2013 року Міністерство доходів і зборів України розпочало процедуру адміністрування єдиного внеску. Тобто, починаючи з 1 жовтня 2013 року звіт щодо сум нарахованого єдиного внеску подається страхувальником або відповідальною особою страхувальника до органу доходів і зборів за основним місцем реєстрації платника.

Форми звіту, порядок формування та терміни подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску затверджено наказом Міністерства доходів та зборів від 09.09.2013 р. №454 (далі - Порядок №454).

Пунктом 3.1 р. III Порядку № 454 визначено, що страхувальники, які використовують працю фізичних осіб на умовах трудового договору (контракту) або на інших умовах, передбачених законодавством, у частині подання звіту за таких осіб зобов'язані формувати та подавати до органів доходів і зборів звіт протягом 20 календарних днів, що настають за останнім днем звітного періоду.

Звертаємо увагу платників ЄСВ! Звіт про суми нарахованого єдиного внеску за вересень необхідно подати до 21 жовтня 2013 року включно.

Додаткові консультації можна отримати в центрах обслуговування платників або за тел. 42 76 82 (сектор адміністрування ЄСВ ГУ МІндоходів у Херсонській області).

ГУ МІндоходів у Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон