Грант від Євросоюзу для херсонського водоканалу

Грант на суму сто тисяч євро для самостійного виробництва гіпохлориту (засіб для знезараження води, що заміняє небезпечний рідкий хлор) отримав Херсонський міськводоканал.Кошти надійшли від Євросоюзу за сприянням Словацької асоціації водоканалів, у рамках програми східного партнерства – договір про це вже є. Призначені вони для придбання установки, спроможної продукувати гіпохлорит із звичайної технічної солі.

Директор комунального підприємства «Виробниче управління водоканалізаційного господарства Херсона» Михайло Чемерис повідомив, що обладнання надійде протягом року з моменту підписання відповідного договору. Установку розмістять на базі каналізаційної насосної станції № 4 у селищі Текстильників, і вона вироблятиме до чверті потрібного підприємству гіпохлориту (близько 25 тисяч тонн на рік).

Водоканал також візьме участь у фінансуванні проекту, виділивши двадцять тисяч євро у еквіваленті національної валюти для приведення технічної документації у відповідність до наших будівельних норм тощо.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ
Новий день

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон