50 млн. гривень надійшло в бюджет Херсона від підприємців-спрощенців

Підприємці-спрощенці Херсона протягом 9 місяців 2013 року поповнили бюджет міста на 50 млн грн. Це на 15 млн грн. більше, ніж в минулому році.

Більша частина сплачена приватними підприємцями. Від них бюджет отримав майже 35 млн. грн. єдиного податку, або 70%. Інші 15 млн грн. податку сплатили підприємства–спрощенці міста, повідомляє прес-центр ДПІ у м. Херсоні ГУ Міндоходів у Херсонській області.

На сьогодні в Херсоні нараховується більш ніж 12 тис. приватних підприємців. Більшість з них (майже 7 тис. осіб) – платники єдиного податку другої групи, які надають послуги, в тому числі побутові, іншим платникам єдиного податку чи населенню та займаються діяльністю у сфері ресторанного господарства, виробництвом і продажем товарів. Ще близько 2 тис спрощенців – платники першої групи, які здійснюють роздрібний продаж з торговельних місць на ринках та надають побутові послуги виключно населенню.

Нагадаємо, що 2013 рік приніс платникам єдиного податку ряд позитивних новацій. Так, зокрема, для платників 5-ї групи зменшено ставки єдиного податку з 10% та 7 % до 7% та 5% відповідно, а для 2-ї групи – введено подання звітності раз на рік, а не щоквартально.

Також, платники мають можливість подавати заяви про перехід на спрощену систему оподаткування в електронному вигляді, до того ж за власним рішенням протягом року вони мають змогу змінювати групу або ставку податку.

Крім того, незабаром підприємці зможуть вести книгу обліку доходів та витрат в електронному вигляді. За наявності електронного ключа, платники зможуть автоматично заповнювати на підставі даних книги податкову звітність та направляти її в режимі он-лайн до податкового органу.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон