Ряди херсонських «спрощенців» поповнились на 700 бізнесменів

На Херсонщині 30 тисяч фізичних осіб - підприємців обрали спрощену систему оподаткування, а саме – єдиний податок. Це на 700 представників бізнесу більше, ніж торік.

Як повідомляють пресс-службі ГУ Міндоходів у Херсонській області, найбільш поширеною залишається друга група платників єдиного податку, на якій перебувають 18 тисяч осіб, а це 60 відсотків від загальної кількості зареєстрованих підприємців.

Другою по популярності залишається перша група, якою користуються 6,7 тисяч осіб, та третя група на якій перебуває 5,4 тисяч осіб. Лише 6 фізичних осіб – підприємців мають обсяг доходу до 20 мільйонів гривень та залишаються на п'ятій групі.

«Збільшення кількості зареєстрованих осіб якісно впливає на надходження з цього податку. Так, з початку року до місцевих бюджетів надійшло близько 65 мільйонів гривень, що на 12,5 мільйонів більше минулорічних надходжень», - зазначила начальник управління доходів і зборів з фізичних осіб ГУ Міндоходів в Херсонській області Олена Петровська.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон