За втручання прокуратури працівникам лікарні виплачено більше 100 тис. грн. стимулюючих виплат

Каховською міжрайонною прокуратурою проведено перевірку з питань додержання вимог законодавства у сфері оплати праці в Каховській районній державній адміністрації та центральної районній лікарні.

Встановлено, що голова райдержадміністрації своїм розпорядженням зобов'язав головного лікаря районної лікарні призупинити виплату стимулюючих виплат із заробітної плати.

Разом з тим, вказані стимулюючі виплати працівникам закладу є складовою частиною заробітної плати. Крім цього, вирішення питання про нарахування та виплату вказаних надбавок є виключною компетенцією головного лікаря Каховської ЦРЛ.

До того ж, працівники лікарні в установлені законом строки про зміни умов оплати праці не попереджались.

З метою захисту трудових прав громадян на належну оплату праці Каховською міжрайонною прокуратурою на адресу голови районної державної адміністрації внесено подання про приведення зазначеного розпорядження у відповідність до вимог чинного законодавства.

За результатами розгляду документу реагування незаконне положення скасовано, розпорядження приведено у відповідність до вимог чинного законодавства. Таким чином поновлено права 195 громадян, яким донараховано стимулюючі надбавки у розмірі більше 110 тис. грн.

За інформацією Каховської міжрайонної прокуратури

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон