За порушення правил дорожнього руху необхідно заплатити більше

Кабінет міністрів України підтримав законопроект, в якому пропонує посилити штрафні санкції для водіїв за порушення Правил дорожнього руху.

Зокрема, штрафи за керування транспортним засобом, що має несправності в гальмівній системі і рульовому управлінні, при яких експлуатація автомобіля заборонена, а також за переобладнання авто з порушенням норм, в тому числі, за тонування скла з порушенням стандартів, запропоновано збільшити з 340-510 гривень до 510-680 гривень.

За порушення правил використання ременів безпеки або шоломів, замість нинішніх 51-85 гривень, пропонується штрафувати на суму від 170 до 340 гривень.

Штрафи за порушення правил проїзду перехресть, проїзд на заборонний сигнал світлофора або жест регулювальника, за використання зовнішніх освітлювальних приладів, встановлених з порушенням стандартів, за розмови по мобільному телефону без використання пристроїв, що дозволяють вести розмову без допомоги рук, пропонується підвищити з 425-510 гривень до 510-595 гривень.

У документі також говориться, що за пошкодження автомобільних доріг, вулиць, дорожніх споруд, створення перешкод для руху, в тому числі встановлення на проїжджій частині предметів, що перешкоджають проїзду транспортних засобів або їх зупинці, штрафні санкції повинні скласти від 340 до 510 гривень або громадські роботи на строк від 30 до 40 годин.

За невиконання законних вимог посадових осіб МВС, що забезпечують безпеку дорожнього руху щодо усунення порушень правил безпеки руху, пропонується штрафувати на суму від 680 до 1020 гривень (для посадових осіб - від 1190 до 1700 гривень). Зараз сума штрафу становить від 255 до 340 гривень.

Крім того, пропонується надати міліції право здійснювати в порядку, встановленому Міністерством внутрішніх справ, контроль технічного стану транспортних засобів під час їх експлуатації.

ЛигаНовости

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон