Херсонцям про ціни: було погано – стало гірше

Якщо раніше держава бодай робила вигляд, що вона хоч якось та турбується про своїх громадян, то зараз про це вже можна просто забути. Нова тарифна політика це вже довела...

Маски зірвані - людського обличчя немає. Передвиборчі агітки? Якби... Справи говорять самі за себе. Ви все ще не знаєте за кого голосувати? Я вам скажу!

З 1 січня 2019 року в Україні почав функціонувати новий роздрібний ринок електроенергії, де формування комерційної пропозиції відноситься до функцій постачальника. Т.т., постачальник нікого питати вже не буде – вас поставлять перед фактом. Не подобається? Знайдіть альтернативу! Не буде ніхто відтепер і контролювати постачальника – він так вирішив.

Держава констатує: вона більше не втручатиметься – її це більше не цікавить. Відповідний державний «регулюючий» орган – віднині буде просто штампувати рішення: а з яких складових воно сформовано і що там у середні – її більше не цікавить – «ринкові стосунки».

«Саме постачальник формує комерційну пропозицію і кінцеву вартість електроенергії. На сьогодні ціни на оптовому ринку електричної енергії формуються погодинно.

В той же час саме побутовий споживач повинен звертати увагу на комерційну пропозицію постачальника і проводити необхідні переговорні процедури. У цьому і є суть ринку», - доводить доводить Оксана Кривенко, Голова Нацкомісії регулювання сфери енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ).

Вища форма цинічності і ненависті до українського народу. Пане Президент, про які там досягнення ви «локшину» розвішуєте? «Томас», «мова», «армія»? Може поговоримо про буденне?

Хто з ким і про що буде домовлятися? У нас насправді існує ринок? То де альтернативний постачальник? З ким вести переговори, якщо постачальник один? Вам не подобається пропозиція?

Ви вправі від неї відмовитися, але іншого постачальника у вашому багатоповерховому будинку немає. Чи хтось має можливість ввести собі окремий дріт, по якому буде отримувати «альтернативну» енергетику? Звідки? З Північного полюсу, чи Марсу?

Та, виявляється, що межі цинізму немає. Пані, яка керує комісією, яка «нічого не регулює» стверджує: «Перше і найголовніше: для побутових споживачів диференційовані тарифи на електроенергію за періодами часу залишилися незмінними. Так що кожен побутовий споживач має право використовувати такі тарифи при наявності зонного лічильника».

Право то він має, а якщо постачальник не захоче аби споживач платив менше у нічний час і не дозволить встановити відповідний лічильник? То? Споживач підбере шмарклі і піде додому утираючись ними – монополіст залишається при своїх інтересах.

«Побутовий споживач може використовувати диференційовані тарифи за умови налагодження домовленостей з постачальником і установки відповідної системи обліку електроенергії», - гордо заявляє Кривенко.

Уявляєте як ви приходите до генерального директора обленерго і ведете з ним переговори? Я особисто такого не уявляю. Для того аби потрапити у його кабінет треба як мінімум здолати охорону у кілька десятків озброєних молодиків, які не пустять вас на територію підприємства на відстань гарматного пострілу... То ж з ким і про що ви будете вести перемовини?

Цікаво, чи пробувала бодай один раз пані Кривенко вести такі переговори? Хоча, навіщо це їй? У неї під рукою ціла комісія із її дармоїдами які, як і вона отримують скажені зарплатами і які непогано живіть за наш з вами рахунок. Зрозуміло, що їх головне завдання «штампувати» те, що нарахував монополіст, а не думати «про народ». Для цього у нас є інша особа...

Пане Президенте, та закінчуйте ви вже той «Томас-тур» і розкажіть нам нарешті: які у нас досягнення!

Сергій ОСОЛОДКІН

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон