Херсонські аудитори зберегли державі майже 43 мільйони гривень

Фахівці Управління Південного офісу Держаудитслужби в Херсонській області за січень – листопад 2018 року забезпечили усунення порушень,що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, на загальну суму 42,9 млн. грн.

За результатами ревізій керівники підприємств, установ та організацій прийняли 46 управлінських рішень. За підсумками державних фінансових аудитів взято до виконання 40 пропозицій.

Матеріали 42 ревізій передано правоохоронним органам для відповідного реагування. За результатами розгляду переданих матеріалів розпочато 18 досудових розслідувань. До установ та організацій, під час ревізій яких виявлено порушення, у 12 випадках застосовано зупинення та призупинення операцій з бюджетними коштами.

За недотримання законодавства до адміністративної відповідальності притягнуто 94 посадових осіб, 13 – до дисциплінарної та матеріальної. Чотирьох осіб звільнено з посад. Крім того, херсонські аудитори ініціювали 10 позовів щодо усунення виявлених порушень перед органом прокуратури.

Для запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, отриманих злочинним шляхом, до Державної служби фінансового моніторингу України надіслано відомості про фінансові операції, що підлягають фінансовому моніторингу, на загальну суму майже 4,5 млн. грн.

Прес-служба
Управління Південного офісу Держаудитслужби
в Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон