Херсонцям знову піднімають тарифи, цього разу на мобільний зв'язок

Хоча в українському Уряді та у Президента й далі продовжують наполягати, що ми живемо все краще: підняття пенсії на 62 грн «суттєво» поліпшили умови життя пенсіонерів,а мінімальна зарплата, яка зросте з 1 січня 2019 року на 447 гривень це небачуваний рівень підтримки з боку держави, але життя продовжує стверджувати, що все не так...

За межею бідності проживає все більше українців. За твердженням Держкомстату понад 55% українських пенсіонерів живуть на мінімальну пенсію. У той час як незалежні економісти продовжують переконувати, що реально це біля 79%, тих, хто не працює за віком.

І ось нове підвищення цін. З 12 грудня суттєво зростуть тарифи на послуги зв'язку. Один з мобільних операторів – lifecell, більш як половину своїх абонентів переводить на підвищений рівень тарифів.

У компанії зазначили: «В основному це буде зростання на 25 – 30 грн. І тільки в деяких – від 40 до 75 грн».

Оператор переконує: «це перше суттєве підвищення тарифів за останні 2 роки» та споживачам від цього не стає легше. Хоча і оператора зрозуміти можна – все навколо росте, а в компанії так само працюють люди, яким слід підвищувати зарплату, платити за електрику, бензин, комунальні послуги.

Компанія переконує: «Lifecell пропонує різні тарифи за ціною і наповненням, які враховують профіль абонента. Хочемо зазначити, що в споживчому кошику витрати на мобільний зв'язок продовжують залишатися дуже низькими у порівнянні з іншими витратами, зокрема, громадським транспортом, продуктами харчування, комунальними платіжками, пальним тощо».

Так, і це насправді так. Якщо група товарів та послуг про які говорять у компанії зростає чи не кожного тижня, то тут ціни ростуть більш помірно.

Для більшості з нас мобільна телефонія, яка 20 років тому видавалася недосяжною, сьогодні стала частиною життя. Ми залишаємося у вільному русі, і не перериваємо зв'язок із зовнішнім життям.

Більшість з нас (у тому числі і люди літнього віку), вже не може собі навіть уявити як це, не бути на зв'язку 24 години на добу, у будь-кому кінці світу, і не мати можливість пару годин поговорити про те чи про се. Мобільний зв'язок сьогодні опанували всі: від піонерів до глибоких пенсіонерів. Цивілізація зробила наше життя не тільки кращим, але й залежним.

Що ж стосується підняття ціни, то як зазначають фахівці: «Більше всіх «постраждали» власники тарифу «Лайфхак». У ньому абоненти за 99 гривень отримували безлімітні дзвінки всередині мережі, 145 хвилин дзвінків на номери інших мобільних операторів та 20 Гб трафіку (плюс трафік, який не був витрачений абонентом минулого місяця).

Відтепер, з 12 грудня, абонплата становитиме 175 грн. (зростання становить +76 грн. – прим авт.). Абоненти тарифу «Лайфхак Плюс» заплатять ще більше – 225 грн замість колишніх 149 грн (зростання так само +76 грн. – прим авт.)».

Ціни ростуть скрізь, і після того як оператори непогано нас «підсадили» на мобільну голку зв'язку, за задоволення бути мобільним і доступним доведеться платити більше...

Сергій ОСОЛОДКІН

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон