Як херсонцям, які мають субсидію, платити за комунальні послуги?

Херсонці, ви отримуєте субсидію, але не знаєте як платити за комуналку через те, що у платіжці не вказаний розмір допомоги?

В Уряді поскаржилися на те, що кожного тижня Управління соціального захисту населення опрацьовують понад 100 000 заяв.

Там же констатують, що в основному затримки відбуваються через несвоєчасне подання місцевими органами інформації про склад зареєстрованих осіб, перелік житлово-комунальних послуг і тарифи в місті: «Якщо управління соціального захисту населення прийняло у сім'ї документи на оформлення урядової знижки в оплаті житлово-комунальних послуг, субсидія йому буде обов'язково призначена з моменту оформлення заяви, і відповідно буде проведено перерахунок з місяця призначення житлової субсидії.

Тому, якщо в листопаді платіжка за газ або тепло надійде без відображення субсидії, допомога від держави буде нарахована і її розмір можна буде побачити у реєстрі субсідіантів - на сайті subsidii.ioc.gov.ua.».

У разі відсутності в платіжці розміру допомоги, субсідіантам радять платити свій обов'язковий платіж, той який їм було розраховано до оплати за воду, світло і газ у вересні цього року.

Крім того в Уряді переконують, що вони максимально спростили процес оформлення житлових субсидій для людей, переклавши значну частину роботи по збору відповідної інформації на управління соціального захисту населення.

Що необхідно для того, аби отримати субсидію?

Подати заяву та декларацію про доходи, в якій потрібно вказувати ті види доходів, інформація про які відсутня у пенсійній і податковій базі даних. Сам розмір виплат соціальні служби беруть з баз даних – як власної, якщо це стосується соціальних виплат так і фіскальної служби, Пенсійного фонду, вузів, училищ тощо.

КМУ переконує: ніяких додаткових паперів, що стосуються складу сім'ї, обсягу і вартості житлово-комунальних послуг, у загальних випадках, подавати або додавати немає потреби.

Відомості необхідні для призначення субсидії надходять управлінням соціального захисту безпосередньо від організацій, які надають послуги. Про склад зареєстрованих осіб, площі квартири та розмір квартплати – від ЖЕКів або інших уповноважених органів місцевого самоврядування; про вартість електроенергії – від обленерго, газу – від облгазів, опалення – підприємств теплокомуненерго.

Втім, констатують у КМУ, саме ця інформація досить часто надходить невчасно, що і впливає на те, що виникають затримки з інформування населення про призначення субсидій.

Як бачимо і тут у КМУ знайшли винного...

Сергій ОСОЛОДКІН

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон