У Новій Каховці комунальні тарифи знову ростуть

Сплачувати більше за послуги комунального підприємства «Основа» з 1 листопада доведеться жителям Нової Каховки.Рішенням виконкому міської ради було підвищено його тариф на послуги централізованого водопостачання та водовідведення.

— Попри це підвищення, тарифи на воду КП «Основа» залишаються все одно нижчими, ніж в іншій частині Нової Каховки, яка обслуговується міським водоканалом. Звісно, рішення непопулярне. Можна погоджуватися з ним чи ні, але такі є реалії життя, — пояснив міський голова Володимир Коваленко.

Відтепер водопостачання від КП «Основа» буде обходитися споживачам у 7,76 грн/кубометр (з ПДВ), а централізоване водовідведення — у 12,38 грн/куб. Причиною зростання тарифу директор КП «Основа» Олександр Чечин назвав підвищення вартості енергоносіїв, мінімальної зарплати, вартості ремонту обладнання.

Іншими рішеннями виконавчий комітет приблизно на 9% підвищив тариф на теплову енергію для ТОВ «Теплоінвест-Таврія», ТОВ «Теплоінвест-Херсон» і ТОВ «Теплоінвест-Сокіл», які опалюють лікарняні комплекси міста і Дніпрянську школу. Як було зазначено під час засідання виконкому, ці тарифи теж «визнано обгрунтованими і підтвердженими».

Олег БАТУРІН
"Новий День"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон