Субсидії отримають всі? А херсонці?

Прем'єр-міністр України Гройсман, у п'ятницю, 21 вересня, у Верховній Раді України, під час «Години запитань до Уряду» знову всіх заспокоїв і пообіцяв:

«Була посилена справедливість щодо призначення субсидій для українських громадян, можливо, це викликало побоювання. Хочу сказати, що всі, хто потребує субсидії, їх отримають».

Певні перестороги стали звучати після того, як окремі Інтернет-утворення та ЗМІ повідомили, що частині населення відмовлено у наданні субсидій.

Виявляється це було пов'язано з тим, що, як сказав прем'єр, під час проведення перевірок: «...тільки по Київській області ми знайшли 20 тис. випадків отримання субсидій в двох місцях».

У яких саме розмірах будуть субсидії, як само вони будуть виплачуватися та з яких джерел їх будуть фінансувати, Гройсман не повідомив.

Нагадаю, що раніше стало відомо, що для того аби виплачувати задекларовані об'єми субсидій, бюджету слід терміново додатково відшукати ще 7 млрд. грн.

Про це менше місяця тому заявляв міністр соціальної політики України Андрій Рева: «У нас прораховані різні варіанти. Навіть негативний сценарій теж нами прорахований. Не більше 7 млрд. грн до кінця поточного року (буде потрібно на субсидії при гіршому результаті)».

Втім, наприкінці серпня в Уряді повідомляли, що: «Сьогодні ще не всі засоби державного бюджету, близько 55 млрд грн з (виділених) 71 млрд, використані на субсидії».

Під час «Години Уряду» Андрій Рева коментував інформацію про те, що нібито для оформлення субсидій необхідно виписувати з житла людей, які не проживають там.

За його словами така інформація не відповідає дійсності: «У програму субсидій внесені серйозні зміни, але це не робить обов'язковим виписування дітей, що живуть і працюють в інших містах.

Постанова Уряду № 329 не вимагає виписувати людей, які прописані за адресою, але живуть і працюють в інших містах. Тому якщо хтось говорить людям, що потрібно виписуватися, він вводить їх в оману».

Сергій ОСОЛОДКІН

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон