Боржники у Херсоні залишаться без води

Міське комунальне підприємство «Виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства міста Херсона» нагадує і попереджає– відтепер боржники можуть залишитися просто сам на сам із проблемою – де взяти воду і куди зливати нечистоти?

Справа в тому, що 10 червня поточного року вступив у дію новий Закон України «Про житлово-комунальні послуги», який передбачає більш сурову відповідальність споживача якщо у нього є борги – відтепер за кожен день непогашеної заборгованості буде нараховуватися пеня, а потім воду і каналізацію можуть перекрити взагалі.

Як ви розумієте відрізати боржника від водопостачання не проблема – достатньо пройтися газовою горілкою по трубі (але для того, аби увійти у помешкання, треба мати рішення суду, а у «Водоканалу» на це не так багато грошей).

А от для того, аби затомпонувати водовідведення навіть у квартиру заходити не треба, для цього є система «Спрут». Саме вона дозволяє обмежити водовідведення боржнику без доступу в квартиру, і без будь-яких негативних наслідків для інших мешканців будинку.

Щоправда перед цим повинні бути виконані всі формальності: КП повинно надіслати лист, в якому повинна бути вказана сума боргу і термін погашення. І тут є складності – треба мати докази, що лист доставлено споживачеві (для майбутніх розбірок у суді, як щодо цього дійде), як доказ що він належним чином повідомлений тощо (тонкощі знають юристи).

КП на своєму сайті повідомляє, що за 8 місяців користування системою «Спрут» (станом на 1 квітня 2018 року) «...виконано 67 обмежень водовідведення у споживачів багатоквартирного сектора».

Є тут ще один «мінус»: якщо вас «відключать», то перед тим як відбудеться підключення ви не тільки маєте заплатити по боргах (з пенею і штрафами) на вас покладуть і витрати по відключенню та підключенню, а це, у сьогоднішніх цінах – 2217 грн.

Якщо ви доморощений «кулібін» і зможете самостійно зняти блокувальний пристрій і це буде виявлено, то сума «блокування – розблокування» буде збільшена вдвічі – задумайтеся.

У крайньому випадку ви завжди можете розраховувати на підтримку пана Гройсмана – Прем'єра України: він гарантує, що вам дадуть субсидію. Правда тільки у тому випадку, якщо оплата за комунальні послуги у вашій родині перебільшує 15% від сукупного доходу сім'ї.

Якщо у вас вже є борги, субсидію вам не дадуть... поки не підпишете Договір про реструктуризацію... А так все нормально... Живіть і радійте... Гройсман – гарантує (вибори попереду).

Сергій ОСОЛОДКІН

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон