Угорщина допомогає переселенцям, які живуть у Херсоні

Угорщина – одна з країн, котра надає Україні гуманітарну допомогу. У Херсонській області офіційним представником Угорської екуменістичної служби є Херсонська міська громадська організація«Ліга соціально відповідальних жінок». Цільова група допомоги – внутрішньо переселені особи зі Сходу України.

За період з 2015 року Угорською екуменістичною службою допомоги було доставлено 20 гуманітарних вантажів, при цьому підтримку отримували від 150 до 750 родин, кожен член родини тимчасово переміщених осіб отримував набір гуманітарної допомоги.

Вся робота з передачі допомоги, логістики та визначення переліку отримувачів узгоджувалася з Херсонським міським центром гуманітарної допомоги. Загальна сума гуманітарної допомоги від угорської служби для переселенців, що живуть в Херсоні, склала більше 200 000 євро.

Секретар Херсонської міської ради Олена Урсуленко провела робочу зустріч з представниками Угорської служби та херсонських організацій-партнерів.

«Угорська екуменістична служба» надає переселенцям з Донецької та Луганської областей, що проживають в Херсоні, гуманітарну допомогу, допомагає з будівельними матеріалами, засобами гігієни, продуктами харчування та ін.

Добре, що вже 4 роки діє цей проект у нас. Сьогодні була робоча зустріч, і одна із тем, що обговорювалася, – можливість відкриття центру для жінок, що постраждали від домашнього насилля», – підсумувала Олена Урсуленко.

Секретар високо оцінила допомогу угорської благодійної організації. Внесок у справу гуманітарної допомоги ВПО у м. Херсоні буде відзначений іменними грамотами від міської влади.

Екуменістична служба допомоги (НІА Hungary) є однією з найбільших благодійних організацій Угорщини, яка заснована різними церквами 1991 року. З того часу організація охоплює 36 країн світу з надання допомоги потерпілим у гарячих точках, від епідемій, природних катаклізмів.

Крім того, НІА Hungary впроваджує соціальні та гуманітарні програми розвитку для бідних регіонів. Основний принцип роботи – допомога постраждалим, незалежно від їх національності, віросповідань та поглядів.

Український Південь

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон