Мінімальна заробітна плата може зрости до 5 тисяч. У чому загроза для херсонців

Плани українського уряду підвищити мінімальну зарплату до 5000 грн в 2019 році пов'язані з входженням країни у новий виборчий цикл,вважає глава Комітету економістів України Андрій Новак.

«Те, що такі ініціативи з'являються, - абсолютно логічно, тому що у нас, хоч і не де-юре, але де-факто почалася виборча кампанія. Тепер всі політики – як провладні, так і опозиційні – змагатимуться у соціально-економічному популізмі – хто чого більше наобіцяє, щоб мати кращий вигляд в очах виборців», - вважає експерт, і додає, що подібні ініціативи, на його думку, найближчим часом будуть декларуватися регулярно.

Він так само зазначив, що підвищувати соціальні стандарти в країні необхідно, втім розмір таких підвищень повинен бути пропорційний економічному зростанню країни.

«Якщо за підсумками минулого року у нас реальне економічне зростання склало – 2,5%, то при такому зростанні піднімати зарплати можна на 3 – 5%, максимум на 10%, а не на десятки відсотків», - підкреслив Новак.

В іншому випадку країні не уникнути стрімкого зростання цін, вважає експерт.

Сергій ОСОЛОДКІН

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон