Сільгоспвиробники Херсонщини обговорювали нагальні проблеми

В Каховці пройшло засідання аграрної ради, на якому сільгоспвиробники Херсонщини обговорювали нагальні проблеми– зрошення, продаж землі, рейдерство, податки.

Останнім часом дуже помітною стала ця тенденція - агровиробники, незалежно від форм власності, об'ємів виробництва і політичних поглядів, об'єднуються задля вирішення спільних проблем.

Об'єднуються - щоб вести діалог із владою та захищати інтереси виробників АПК. І влада готова дослухатися до проблем аграріїв - доказом цього була присутність на засіданні голови облдержадміністрації Андрія Гордєєва, який свого часу доклав чимало зусиль, щоб про проблеми зрошення Херсонщини заговорили на всіх рівнях, і це дало свої результати.

З кожним роком збільшується сума, яка виділяється з бюджету країни на відбудову меліоративних систем, виділяються кошти на поновлення зрошення і з обласного бюджету: нагадаю – цього року ця сума становить 20 млн гривень.

Також Андрій Гордєєв зазначив, що на обласному і на київському рівні підіймаються питання створення переробки та ефективної логістики - щоб наші агровиробники могли б отримувати достойну ціну за свою продукцію. Багато часу аграрії на засіданні приділили перспективам розвитку зрошення та можливим варіантам реформування законодавства по меліоративних системах.

Головна ідея подібних зустрічей - такі стратегічні питання та проблеми, як ринок землі, відновлення зрошення, податкові нововведення, аграрне рейдерство - потрібно обговорювати тільки разом: агровиробники та представники законодавчої і виконавчої влади. Тоді будуть прийматися закони, які враховуватимуть інтереси і виробників, і держави.

Олександр ПАЛИВОДА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон