Урсуленко прокоментувала рішення Херсонської міськради щодо змін до бюджету 2017 року

Позачергова сесія Херсонської міської ради була скликана для прийняття рішення про «Зміни до бюджету 2017»,оскільки було отримано субвенцію у розмірі близько 52 млн. грн. із Держбюджету на оплату комунальних послуг по субсидіях.

Відразу ж до сесійної зали був наданий ще один варіант проекту рішення за підписом заступника директора департаменту фінансів.

В цьому «документі» містились виправлення - доповнення на 599 тис. грн., які були зняті із управління охорони здоров'я і спрямовані на департамент ЖКГ (299 тис. грн. - видалення дерев, обрізка сухих гілок і 300 тисяч – на збільшення видатків на фінансову підтримку ЖЕКу-1 для забезпечення роботи ліфтів).

Дійсно, депутати підтримали це рішення, всі розуміють необхідність погашення субсидії на оплату комунальних послуг городян. Проте, саме оці 599 тисяч викликали питання. Обрізання гілок і видалення сухих дерев вкрай необхідні перед нашою крижаною зимою!

Але ж 300 тисяч в рішенні на підпис мали вже інше формулювання – «Фінансова підтримка об'єктів житлово-комунального господарства (розрахунки за електроенергію ЖЕК-1)». Ліфти вже кудись зникли...

До речі, усно з'ясувалось, що в цій обслуговуючій організації на балансі лише 10 ліфтів! Невже люди не платять за користування підйомниками, що виник борг за кожен ліфт у 30 тисяч гривень? Також в рішенні не було й пояснювальної записки від керівника цієї установи з проханням надати матеріальну допомогу на суму 300 тисяч гривень.

Як немає і пояснень, чому виникла заборгованість. Щоб не втратити держсубвенцію на оплату комунальних послуг на отримані субсидії рішення підписала із зауваженнями. По 300 тисячах директор департаменту ЖКГ - Войтенко О.В. пообіцяв надати звернення директора ЖЕКу-1.

Але ж сьогодні було позачергове засідання виконкому. Всі питання стосувалися переміщення невикористаних коштів департаментом ЖКГ з одних статей на інші. Листа і документу, що підтверджував би заборгованість за використану електроенергію по ліфтах з переліком адрес у ЖЕКу-1, я ще так і не отримала...

Чекаю. Потім буде звернення до компетентних органів, - пообіцяла секретар Херсонської міської ради Олена Урсуленко.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон