Аграрій на Херсонщині зробив фантастичну пропозицію

Просто фантастичну пропозицію зробив аграрій державі на Херсонщині. Під час проведення конкурсу на право оренди земельної ділянкиплощею 14 гектарів у Голопристанському районі області місцевий підприємець його виграв, запропонувавши рекордну орендну ставку, яка майже у 15 разів перевищувала стартові вісім відсотків від нормативної оцінки землі.

За три інші земельні ділянки загалом у 80 гектарів він також висловив готовність сплачувати по 23—27 відсотків від їхньої оціночної вартості. Тобто бюджети сіл, біля яких розташовані ділянки, завдяки таким угодам протягом семи років мають поповнюватися на понад півмільйона гривень щороку, зазначили в Головному управлінні Держгеокадастру Херсонщини. І такого в області ще не було.

Показово, що кілька років тому, коли договори про оренду землі укладали без конкурсу, фермери й директори сільгосппідприємств краю «стогнали», мовляв, тривідсоткова ставка занадто висока, і всіляко домагалися її зниження.

Та варто було перейти на визначення орендарів на умовах відкритого конкурсу, як і буцімто «завищені» вісім відсотків виявилися далеко не межею.

"Голос України"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон