Херсонцям роз'яснення щодо рахунків за спожитий газ

З березня 2017 року ТОВ "Херсонрегіонгаз" щомісяця надсилає на поштові адреси споживачів природного газу рахунки на сплату послуг з газопостачання.

У зв'язку з цим значно збільшилась кількість звернень абонентів, що потребують додаткового роз'яснення вказаної у рахунку інформації.

ПАТ Херсонгаз, надає роз'яснення щодо розрахунків. Останні показники лічильника газу, вказані у рахунках, визначаються станом на останній день розрахункового місяця за даними контролера газового господарства, або за даними споживача чи за плановими величинами середньомісячного споживання газу.

Якщо інформація про останні показники лічильника газу відсутня ( тобто не зафіксовано ні контролером та не повідомлено споживачем) ПАТ "Херсонгаз" зобов'язано розрахувати фактичний об'єм розподілу та споживання природного газу на рівні планового місячного об'єму споживання як того вимагає чинне законодавство.

Для того, щоб нарахування за розрахунковий період (календарний місяць) здійснювалося не за плановими величинами середньомісячного споживання газу, просимо споживачів щомісяця станом на 01 число знімати фактичні показання лічильника газу та протягом п'яти діб (виключно до 05 числа включно) надавати їх до ПАТ "Херсонгаз" в один із зручних способів:

1) через особистий кабінет на сайті Оператора ГРМ (система Газклієнт).

2) шляхом зазначення показань у сплаченому рахунку до 05 числа місяця, при цьому працівник банківської установи, в якій Ви здійснюєте платіж, повинен обов'язково вказати у квитанції надані Вами показники.

3) на електронну адресу: abonent@gaz.kherson.ua у форматі: населений пункт/особовий рахунок/ ПІБ/дата показань/ показання лічильника

4) за телефонами 32-76- 40,41,42,43 для м.Херсона (для районів області — телефони місцевих абонслужб)

5) у скриньки, що встановлені на всіх пунктах прийому споживачів, з зазначенням особового рахунку та показань лічильника газу

6) через контролера газового господарства,який безпосередньо побачить дані лічильника, або отримає фото показників лічильника через мобільну систему Viber 050 494 30 37.

Прес-секретар ПАТ "Херсонгаз"
Наталія ПЯТНИЧЕНКО

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон