Легалізація праці, як один із пріоритетів фіскальної служби Херсонщини

Саме про зайнятість населення та дотримання трудового законодавства йшлося під час робочого засіданняза участі начальника Головного управління ДФС у Херсонській області Ігоря Клима, першого заступника начальника Головного управління ДФС у Херсонській області Ірини Філіппової та директора Херсонського обласного центру зайнятості Євгена Єрашова, яке відбулось сьогодні у прес-центрі фіскальної служби області.

У форматі активного спілкування присутні обмінялися думками, слушними пропозиціями та запропонували шляхи спільної взаємодії по контролю за дотриманням працедавцями трудового законодавства. А це – більш активні заходи направлені на встановлення і головне – упередження тіньових доходів, перевірку дотримання вимог чинного законодавства при оформленні трудових відносин у всіх галузях економіки нашого регіону та при виплаті заробітної плати. Так як Херсонщина є аграрним краєм, то й найбільша увага приділяється встановленню "підпільних" робітників у сфері сільського господарства.

Останнім часом під особливим контролем фіскалів області перебувають суб'єкти господарювання, які використовують послуги з надання в оренду персоналу – аутстафінг. Значні збитки від "оренди" працівників зазнає держава, зокрема, бюджет. Для більшої обізнаності населення представники обох служб спільно удосконалять роз'яснювальну роботу в цьому напрямку, як для роботодавців так і найманих працівників.

Також торкнулось питання і херсонських моряків, які працевлаштовані через крюїнгові компанії Херсонщини, але, нажаль, не декларують свої іноземні доходи.

"Легалізація найманої праці – загальна проблема всіх державних органів, тому і вирішувати її слід спільними зусиллями. Адже через тіньовий ринок зайнятості держава втрачає мільйони гривень несплачених податків. Тому надважливо, щоб жителі Херсонщини чітко усвідомили, що їх згода отримувати зарплату "в конвертах" може зіграти з ними злий жарт, позбавивши їх у майбутньому всіх соціальних гарантій. А недобропорядним працедавцям варто пам'ятати про неминучі наслідки порушень трудового законодавства", - резюмував очільник Головного управління ДФС у Херсонській області Ігор Клим.

Прес-служба Головного управління ДФС у Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон