Чи компенсуватимуть херсонцям різницю у тарифах за тепло?

Чи будуть компенсувати витрати на опалення, які були зумовлені змінами тарифів залежно від того, які температурні показники на вулиці?

Саме таке питання турбує сьогодні багатьох Херсонців, адже ми бачимо, що на вулиці змінилися кліматичні умови і стало суттєво тепліше, а, отже, знову змінився тариф.

За прогнозами синоптиків від сьогодні у Херсоні буде ставати чим далі, тим тепліше. Фактично, можна говорити про те, що у Херсоні зима закінчилася, адже вже з цього четверга, слід очікувати підняття денної температури до 10 – 12 градусів вище нуля.

А в останній день лютого денна температура сягне аж 16 градусів із позначкою «плюс». Починаючи з 1 березня наступні 4 дні середня добова температура значно перевищить позначку у плюс 8, що фактично є приводом для того, аби формально, відповідно до діючих нормативів, взагалі закінчити опалювальний сезон у Херсоні.

Щодо морозів, то, як кажуть синоптики, їх вже не буде, хіба що у окремі дні, вночі і тільки на ґрунті.

Отже, що говорить Кабінет Міністрів України про компенсації. Відповідно до інформації, яку розповсюдило Міністерство соціальної політики з посиланням на Постанову КМУ за № 848, тим, кому рахунки за оплату формують відповідні підприємства постачальники тепла, залежно від зовнішньої температури, буде здійснено перерахунок компенсаторної різниці, що обумовлено зміною тарифу за тепло відповідно до температурного режиму на вулиці.

Перерахунок субсидій будуть здійснювати органи соціального захисту – автоматично, але тільки після того, як опалювальний сезон буде завершено. Для цього громадянам не треба додатково звертатися у відповідні органи.

Скажімо, на момент призначення субсидії тариф на тепло у жовтні минулого року складав 29,065 грн/1м.кв, тоді як у грудня він був – 31,43 грн/1м.кв, а у січні – 37,27 грн/1м.кв. Саме відповідну різницю держава й береться компенсувати у вигляді перерахунку розміру субсидії.

Доплата буде здійснюватися через особові рахунки громадян безпосередньо на рахунки тих організацій, які постачають тепло.

Зміни повинні бути відображені у платіжках...

Сергій ОСОЛОДКІН

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон