Херсонців чекає ще один неприємний сюрприз

Відповідно до проекту рішення, який внесено на розгляд Верховної Ради України, кожна людина, яка матиме заборгованість за послуги ЖКГ буде платити пеню.

Відповідно до проекту рішення, якщо він стане законом, кожен боржник за кожен день простроченого платежу буде платити 0,1% від суми, за кожен прострочений день.

Причину такого кардинального рішення бачать у тому, що населення хронічно не сплачує за послуги ЖКГ, які з кожним місяцем стають все більшими. Сьогодні загальна сума боргу по Україні становить за різними підрахунками від 300 до 700 мільйонів гривень.

Запроваджена раніше «розстрочка» строком на п'ять років себе не виправдала. Так, тільки за минулий рік було укладено 36 тисяч договорів про погашення реструктуризованої заборгованості, сума якої становить 165 млн. грн.

Втім, як відзначають у профільному міністерстві, суттєвих надходжень там не бачать...

Як я вже писав, в Україні сталося ще одне «покращення» життя. Кабінет Міністрів України прийняв рішення, яким зробив життя пересічних громадян ще більш дорогим. Відповідно до рішення КМУ знижено норми споживання і газу, і електричної енергії для розрахунку субсидій на опалення.

Вступлять вони у силу лише з 1 травня 2017 року, а отже просто зараз споживачі ці зміни не відчують, а ось у новому опалювальному сезоні, доведеться ще більше заощаджувати.

Отже, якими відтепер будуть «соціальні» нормативи починаючи з 1 травня 2017 року (у опалювальний період).

По-перше, з 0,0548 Гкал до 0,0431 Гкал на 1м2 знижено соціальні нормативи використання теплової енергії централізованого опалення, для тих людей, які мають будинкові або квартирні прилади обліку.

По-друге, з 65 кВт/год до 51 кВт / год на 1 м2. площі що опалюється, зменшено нормативи електричної енергії для індивідуального опалення.

По-третє, з 5,5 м3, до 5,0 м3. на 1 кв. метр опалювальної площі, зменшено норматив споживання природного газу для індивідуального опалення.

Крім того у постанові сказано: «...переглянуто коригувальні коефіцієнти для розрахунку розміру витрат електричної енергії, природного газу та інших видів палива на потреби опалення у багатоповерхових будинках».

Чому саме зараз, і чому все це вступить з нового опалювального періоду? Зараз цього ніхто не помітить, адже змін не буде. Пройде час – за півроку люди про це забудуть. А коли прийде час платити у новому опалювальному сезоні, то всі вже й забудуть, яку свиню знову підклав нам КМУ у боротьбі за наше «світле майбутнє».

Що там каже одна з політиків: час змінювати КМУ! Чи не вже? Чого чекати далі?

Сергій ОСОЛОДКІН

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон