На Херсонщині сім тисяч підприємців закрили свою справу

Масові закриття бізнесу розпочалися, коли підприємців зобов'язали сплачувати 704 гривні єдиного соціального внеску, навіть, якщо вони не отримували прибутку.

За даними податківців, дві третини підприємців Херсонщини, які припинили свою діяльність, нічого не перераховували до бюджету. 20% взагалі забули, що таке подавати звіти до податкової.

«Після проведення аналізу припинених підприємців за попередній місяць було визначено, що 65% зовсім не сплачували податків до бюджету, а 20% не подавали податкові декларації», – розповіла начальник управління обслуговування платників ГУ ДФС у Херсонській області Ольга Мячіна.

У фіскальній службі закликають підприємців не скупчуватися у Центрах обслуговування платників. Більшість процедур при закритті проходять автоматично без їхньої участі. Державний реєстратор сам про все повідомить податківців.

«Після подачі заяви до державного реєстратора про припинення підприємницької діяльності фізичні особи не мають подавати заяву про зняття з обліку до контролюючих органів державної фіскальної служби.

Але в центрах обслуговування платників виникають черги у зв'язку з тим, що підприємці вважають за необхідне провести звірку про сплату податків до бюджету. Маємо зауважити, що звірку можна провести в електронному кабінеті або визначити її самостійно», – наголосила Ольга Мячіна.

У податковій інспекції особа вже не вважається підприємцем одразу після подання заяви до реєстраційної палати про припинення своєї діяльності. Вона заноситься в реєстр як така, що колись була бізнесменом і стає звичайним платником податків.

Якщо людина остаточно вирішила позбутися статусу підприємця, потрібно подати всі належні звіти та розрахуватися з бюджетом. Податківці мають право ретельно перевірити всю документацію бізнесмена, яку він зобов'язаний вести під час своєї діяльності.

У фіскальній службі категорично не радять грати з вогнем та йти «в тінь». Штрафи за нелегальну діяльність сягають десятків тисяч гривень.

За матеріалами Український південь

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон