Херсонці, Уряд наказав – радіти

Всі закидання Уряду щодо неправомірного підняття ціни на газ там відкидають, і продовжують переконувати мешканцівнашого обласного центу, області і всієї країни, що ми повинні не «скиглити» і не «ображати» Уряд, а дякувати йому і весело плескати у долоні.

Міністерство соціальної політики у який раз вже видало сентенцію: українці повинні радіти, що вони мають найнижчу ціну на газ в усій Європі.

Нам у котре довели, що ми живемо «краще» ніж інші. Херсонці, ви цього не знали? Від тепер будете знати.

Нас порадували тим, що ціна в Україні на газ складає 257 доларів, тоді як в Молдові і Румунії – 368, у Польщі – 583, Словаччині – 579, Угорщині – 412. А от Німці платять – 800. В Португалії взагалі «захмарна» ціна – $1154. Що тоді говорити про Швецію (одну з найбагатших за рівням життя країну), там платять по – $1372.

Правда, якщо уважно вивчити статистику, то, все ж, доведеться звернути увагу урядовців на те, що найнижча ціна все ж не в Україні, а у Білорусі – $146.

Нагадаю, цієї весни КМУ скасував «соціальний тариф» і встановив єдину ціну для населення та енергетичних кампаній на рівні 6 879 гривень за тисячу кубометрів. Якщо перерахувати ціну у сьогоднішньому курсі долара, то це складе 275,16. І тут нас дурять.

До речи, при цьому було б непогано, аби Уряд сказав, а яку ми отримаємо зарплатню. Не знаєте? Нижче рівня країн «Третього сорту».

Переконайтесь самі: Гондурас - $215, Ангола - $170, Монголія - $141, Нігерія - $115, Афганістан - $98, Камерун - $ 71, Венесуела - $58, Індія - $57.

УКРАЇНА - $41.

Не ту країну назвали «Гондурасом»...

Сергій ОСОЛОДКІН

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон