Завдяки прокуратурі, на Херсонщині вчителям нараховано зарплату

Каховською міжрайонною прокуратурою проведено перевірки у відділі освіти Каховської міської ради, в ході яких встановлено порушення вимог законодавства про працю та бюджет,повідомляє прес-служба прокуратури Херсонської області.

Так, у січні 2013 року посадові особи відділу освіти безпідставно не виплатили заробітну плату працівникам однієї з загальноосвітніх шкіл, а з метою «економії» коштів намагались змусити вчителів брати відпустки за власний рахунок.

До того ж, керівництво відділу освіти приховало факт заборгованості перед вчителями і подало недостовірний звіт до відділу статистики. З цього приводу не повідомлено і Пенсійний фонд України в м. Каховка та Каховського району.

Лише після втручання Каховської міжрайонної прокуратури порушення усунуто, заробітну плату вчителям нараховано.

Крім того, за викривлення статистичної звітності керівник відділу освіти притягнутий до адміністративної відповідальності.

За фактом грубого порушення законодавства про працю з боку посадових осіб відділу освіти прокуратурою розпочато кримінальне провадження.

Посадові особи установи пояснюють виникнення порушень відсутністю належного фінансування. Проте під час прокурорської перевірки цей факт не підтвердився.

Натомість встановлено, що в цей період головний бухгалтер відділу освіти, яка мала дисциплінарні стягнення за неналежне виконання своїх обов'язків, незаконно отримала премію.

Каховською міжрайонною прокуратурою для усунення порушень внесено документи реагування та ініційовано притягнення винних осіб до відповідальності.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон