Херсонські податківці виявили аферу із запчастинами

Під час документальної перевірки місцевого підприємства «К» увагу ревізорів ДПС у Херсонській області привернули партнери-постачальники, з якими була налагоджена тісна співпраця. Аналіз їхніх господарських стосунків засвідчив: час від часу вони переходили законодавчу межу, повідомляє прес-служба ДПС у Херсонській області.

Приміром, у 2011 році підприємство закупило партію запчастин майже на 236 тис.грн. Отримавши розрахункові документи від постачальника, воно віднесло ці кошти до валових витрат, аби збільшити суму податкового кредиту з ПДВ, а в подальшому і бюджетного відшкодування податку. Директор фірми, здавалося, подбав про все. Крім репутації бізнес-партнера.

Натомість податківці Херсонщини з'ясували, що підприємство-постачальник існує лише на папері. Жодних основних фондів, складських приміщень, транспортних засобів та працівників у нього нема. Та й керівник уникає будь-яких зустрічей з податківцями. Тож за продажем запчастин крилося єдине прагнення збагатитися з державного бюджету.

До речі, під час перевірки ревізори виявили ще 4 суб'єкта підприємництва, які за такою ж схемою співпрацювали з херсонською фірмою. Загалом безтоварні операції зменшили підприємству «К» суму валових витрати на майже 800 тис.грн. Порушення податкового законодавства коштували нашому герою разом із фінансовими санкціями та донарахованими до сплати податками понад 420 тис.грн.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон