Економічна рада СНД підтримала створення Міжнародного реабілітаційного центру "InterMedicalEcoCity" на Херсонщині

У Херсонській області на Арабатській стрілці (Україна) буде створено Міжнародний реабілітаційний центр «InterMedicalEcoCity». Це питання заслуховувалося на 57-му засіданні Економічної ради СНД, що проходило 15 березня у Москві. Було прийнято рішення про підтримку ініціативи української сторони щодо розробки проекту створення Центру з зацікавленими державами – учасницями СНД та органами галузевого співробітництва СНД.

У ТОВ «Міжнародна клініка відновного лікування» (м. Трускавець, Львівська область) розроблена принципово нова система інтенсивної нейрофізіологічної реабілітації хворих, яка визнана у багатьох країнах світу і належить до пріоритетних медичних інноваційних розробок. Ця методика більше 20 років з успіхом застосовується для лікування хворих з дитячим церебральним паралічем та іншими хронічними захворюваннями нервової системи. У клініці за цей час пройшли курс реабілітації з позитивним стабільним результатом, який спостерігався у 95% хворих, більше 60 тисяч пацієнтів із 59 країн світу, в тому числі з Німеччини, Данії, Голландії, Румунії, США, Кувейту, ОАЕ та інших. За останні роки у клініці пройшли лікування 4822 хворих на дитячий церебральний параліч з країн СНД, про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

Багаторічний досвід надання послуг з медичної реабілітації на основі системи інтенсивної нейрофізіологічної реабілітації для лікування хворих з дитячим церебральним паралічем і буде покладено в основу діяльності Міжнародного реабілітаційного центру «InterMedicalEcoCity». А Міжнародна клініка відновного лікування, як пілотний медичний інноваційний проект, розробила проект створення реабілітаційного центру «InterMedicalEcoCity» в Херсонській області.

Регіон Арабатської стрілки має унікальне поєднання природних лікувальних грязей озера Сиваш, родовища термальних мінеральних вод, сприятливих природно кліматичних умов, теплого Азовського моря, степового повітря, найдовший у Європі піщаний пляж.

Автор проекту - Генеральний директор Клініки, Герой України, професор В.І. Козявкін. Загальна вартість проекту орієнтовно 1.5 млрд. дол.. США.

«В Україні розроблено унікальну технологію, яка вже більше 20 років знаходиться в непростому світі конкуренції в Європі, Америці і т.д. Наша позиція полягає в тому, що ми прихильники щоб інноваційний, наукоємкий шлях затверджувався в Україні і ми представляли інтерес для країн світу. І моє тверде переконання, що Центр повинен працювати і моделювати нову технологію, нову ідеологію. Україна має на півдні величезний рекреаційний і реабілітаційний потенціал. Наша задача – зробити модуль пілотний проект, який реально буде функціонувати як суперсучасна установа, коли є бренд, коли є технологія, коли є результат. Це буде унікальний комплекс», - сказав, коментуючи рішення Економічної ради СНД, Міністр економічного розвитку і торгівлі України Ігор Прасолов, який очолює українську делегацію.

Реалізація проекту зі створення Міжнародного реабілітаційного центру «InterMedicalEcoCity» буде реальним прикладом взаємовигідних інтеграційних процесів, спрямованих на збереження здоров'я населення наших країн. При його реалізації можливі різні форми кооперації, інтеграції та співпраці з консолідацією зусиль підприємців, медиків, науковців і державних структур країн Співдружності для надання якісної медичної допомоги, апробації різних моделей співробітництва. Реалізація цього проекту означає також серйозний приплив інвестицій і створення нових робочих місць для України.

Довідково

Фахівці давно прийшли до висновку, що своєчасне проведення медичної реабілітації значно покращує якість життя людини, її потребують понад 80% пацієнтів. Дитячий церебральний параліч вражає приблизно трьох дітей з 1000 новонароджених. Кількість людей, які страждають від дитячого церебрального паралічу, поступово зростає у всьому світі. У 2000 році їх чисельність становила 15,3 млн. осіб, а в 2010 році за оцінками фахівців досягла рівня 17,3 млн. чоловік. В Україні на 1000 новонароджених діагностуються 2.4 випадку поразки дитячим церебральним паралічем.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон