Херсонський бізнес росте на законодавчих дріжджах

Нині на обліку в херсонських податківців перебуває понад 96 тисяч суб'єктів господарської діяльності – 26,5 тисячі юридичних та майже 70 тисяч фізичних осіб. Як відзначають податківці, кількість зареєстрованих платників податків зростає щомісяця. У січні-лютому 2013 року зареєстровано 261 новоствореного суб'єкта господарювання, інформує прес-служба ДПС у Херсонській області.

У податковій переконані, що збільшенню кількості зареєстрованих платників податків сприяли законодавчі зміни. Зокрема, Закон України від 24.05.2012 року №4839-VI полегшив процедуру взяття на облік юридичних та фізичних осіб-підприємців в органи податкової служби та Пенсійного фонду.

«Відтепер при реєстрації своєї справи платникам не потрібно звертатися до податкової інспекції для взяття на облік. Достатньо лишень подати відповідні документи державному реєстратору. Всі процедури подальшої реєстрації оперативно здійснюються без участі платника», – акцентує увагу голова ДПС у Херсонській області Анатолій Страшний.

За словами головного податківця Херсонщини, такий принцип «єдиного вікна» при реєстрації бізнесу зменшує бюрократичні зволікання, спрощує процедуру започаткування підприємцями власної справи, заощаджує їх час та зайві витрати.

Нагадаємо, спрощена реєстрація не стосується фізичних осіб, які здійснюють незалежну професійну діяльність (адвокати, нотаріуси) та відокремлених підрозділів юридичних осіб, для яких законом встановлено особливості держреєстрації та відомості щодо яких не містить ЄДР. Вони мають звертатися до податкових органів для отримання довідки за ф.№ 4-ОПП.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон