Херсонський «псевдофермер» забув про сплату податків

Херсонський керівник одразу двох суб'єктів господарювання у фінансово – господарській діяльність використовував підроблені документи про походження сільськогосподарської продукції, яку закупав у фізичних осіб нашої області.

Слідчими слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Херсонській області до суду направлено кримінальне провадження за обвинуваченням у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 212, ч. 5 ст. 27 ч. 1 ст. 212 КК України.(ухилення від сплати податків).

Вироком суду директора визнано винним у вчиненні вказаних злочинів та призначено покарання у вигляді штрафу у розмірі 34 000 грн. з позбавленням права обіймати посади пов'язані з організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими функціями на підприємствах, установах та в організаціях всіх форм власності строком на 1 рік.

Судом в повному обсязі задоволено цивільний позов до посадової особи та прийнято рішення про стягнення з останнього на користь держави, завдані збитки у розмірі 3,8 млн. гривень.

Прес-служба ГУ ДФС у Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон