30% продуктів в Україні - фальсифікат

В Україні 30% продуктів харчування є сфальсифікованими в плані підміни інгредієнтів.

Про це під час прес-конференції повідомив президент Науково-дослідницького центру незалежних споживчих експертиз «Тест» Валентин Безрукий, пише Контракти.
Такий відсоток сертифікованої продукції визначався не відсутністю документів у виробників, а підміною інгредієнтів.

«Розмова йде про те, що, наприклад, молочний жир замінюють пальмовою олією, чи замість високоякісного м'яса свинини були використані субпродукти», – сказав В. Безрукий.

Також експерт зазначив, що 30% це є середня цифра, оскільки різні продукти мають різні показники фальсифікації. Наприклад, згущене молоко 80%, сметана та масло від 10% до 30%, молоко – 5-10%.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон