Бізнес Херсонщини підвищив сплату податків на 42 мільйони гривень

У січні-лютому 2013 року підприємницький актив Херсонської області сплатив до зведеного бюджету більше 370 мільйонів гривень. Тоді як торік за 2 місяці надходження сягали близько 330 мільйонів, повідомляє прес-служба ДПС у Херсонській області.

До державної скарбниці надійшло майже 162 мільйонів, місцеві громади отримали понад 209 мільйонів гривень. Результати перших двох місяців минулого року перевершені відповідно на більш ніж 17 та 25,3 мільйонів гривень.

Як зазначив голова ДПС у Херсонській області Анатолій Страшний, до бюджету надійшло понад 64,5 мільйонів гривень податку на прибуток, що на 25 мільйонів гривень або на 62 відсотка більше, ніж за січень-лютий 2012 року.

«Серед податків, які формують дохідну частину місцевих бюджетів, найбільший приріст зафіксовано у сплаті єдиного податку. Малий та середній бізнес Херсонщини за два місяці 2013 року перерахував майже 25 мільйонів гривень єдиного податку. Це на 15,4 мільйонів гривень, або практично у 2,7 рази більше рівня минулого року. Зараз можна з впевненістю констатувати: запроваджена спрощена система оподаткування стимулює підприємництво області.

Податківці ж, у свою чергу, будуть і надалі розвивати сервісну складову у діяльності та активний діалог із платниками», – наголосив Анатолій Страшний.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон