Херсонський екоподаток назбирав майже 2 млн гривень

Цього року херсонські суб'єкти господарювання сплатили до бюджету 1,9 млн грн екологічного податку. При цьому майже 62% сплачують підприємства, як екологічний податок за скиди забруднюючих речовин безпосередньо у водні об'єкти Херсона.

Майже 27% сплаченого екологічного податку надійшли від платників, діяльність яких призводить до викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря в Херсоні (стаціонарними джерелами забруднення). Інші 11% надходжень сплачені від розміщення відходів у спеціально відведених для цього місцях.

Нагадаємо, що з 1 січня цього року херсонські автовласники не сплачують екологічний збір у складі вартості палива. Зокрема, з розділу VIII «Екологічний податок» Податкового кодексу України виключено відповідні норми щодо визначення платників, податкових агентів, об'єкта та бази оподаткування, ставок, порядків обчислення, подання податкової звітності та сплати податку за викиди в атмосферне повітря забруднюючих речовин пересувними джерелами забруднення.

Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ ДФС у Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон