Де на Херсонщині купатися не холодно

Курортний сезон на Херсонщині добігає кінця, але в нашій області є місця, де купатися тепло і корисно і восени, і навіть, взимку!

Поблизу села Стрілкове, яке знаходиться в Генічеському районі, є йодобромне термальне джерело. Вода видобувається зі свердловин на глибині понад півтора кілометра при температурі 55-65 ° і має ряд цінних властивостей.

Йодобромне термальне джерело — це бювет просто неба з постійно проточною гарячою водою. Температура води біля труби досягає 67 градусів, а в зоні купання на виході 42-45 градусів. Глибина в центрі бювету приблизно 1,4 м.

На території джерела є мінімальні зручності для відвідувачів - невеликі роздягальні, сходинки для входу в воду з обох сторін бювету.

Головне, що вода джерела має лікувальні властивості, здатна вилікувати практично всі хвороби від елементарної застуди до порушення опорно-рухового апарату, і навіть нервових захворювань.

За матеріалами АгоВ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон