Як в селі на Херсонщині "втерли носа" обласному центру

У місті Херсоні фонтанів не багато, а такого красивого, сюжетного та ще й з підсвітленням - як у селі Щасливцеве на Арабатській стрілці Генічеського району,то взагалі на сьогодні немає. Тут обласному центру точно "втерли носа"...

Нещодавно в парку с. Щасливцеве встановили світловий фонтан у формі "Посейдону", який за давньогрецькою міфологією є богом моря (у давньоримській міфології – Нептун).

Головний архітектор Щасливцевської сільської ради Максим Борідко розповів про головну ідею фонтану, технічні моменти його будівництва: "Оскільки у парку с. Щасливцеве більшість об'єктів дозвілля витримані у морському стилі (наприклад, сцена – у вигляді велетенської мушлі, великий корабель), і так як ми живемо на березі Азовського моря, то вирішено і фонтан встановити морської тематики".


Виконувало будівництво ПП Пушинін І.А. з Нової Каховки. Досвід роботи цього скульптора – більше 5 років, будівництвами фонтанів він займався у Маріуполі, Новій Каховці, Донецьку, а також у країнах ближнього зарубіжжя.

Будівництво фонтану тривало близько двох місяців, він побудований за кошти Щасливцевської сільської ради на суму 298 тыс. 33 грн. Фонтан із підсвітленням буде працювати щоденно у вечірній час, - повідомляють у Щасливцевській сільській раді.

Це перший фонтан, встановлений на території Щасливцевської сільської ради у громадському місці. Сільська влада поступово розвиває курортну інфраструктуру своїх населених пунктів, створюючи нові об'єкти благоустрою та дозвілля.

"Дуже важливо, щоб наш курортний край, наша Арабатська Стрілка, становилася все більш комфортною і привабливою для мешканців та відпочиваючих", – зазначає Щасливцевський сільский голова Віктор ПЛОХУШКО.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон