Херсонці, погляньте на свою оселю оком злодія

Щоб помешкання не обікрали, воно має "подавати сигнал", що господарі вдома.

Журналісти розпитали у професійних квартирних злодіїв, як перехитрити зловмисника, щоб не повернутися у голі стіни, повідомляє ТСН.

Додамо, що святковий сезон для злодіїв уже почався. Цього тижня в спальному районі столиці домушник заліз у відчинене вікно на 10 поверсі.

Українці будуть відпочивати з 1 по 6 травня, потім на додаток мають ще чотири дні вихідних — з 9 по 12. Саме час пакувати валізи.

Професійні крадії стежать за постановами Кабміну і графіком трудового населення. Щойно ті за поріг - злодії самі беруться до роботи і активно обчищають квартири.

Злочинів більшає саме в місяці, коли народ у роз'їздах. Цифри по Україні за минулий рік малюють криву: зростання квартирних крадіжок припадає на березень, потім - у травні і пік - у липні-серпні.

Державна служба охорони вже готова до сезону атаки на житла. Поки що виклики здебільшого хибні, наприклад, ви забули закрити вікно на кухні і через це спрацювала сигналізація. Та вже наступного тижня вікна відчинятимуть професіонали. Але сигналізація - це і вартісно, і не завжди гарантія, що хепі-енд буде у мешканців, а не в злодія.

Екс-крадії зізнаються, що можна замаскуватися під сантехніка чи електрика і зробити зліпок вашого ключа від квартири. Кажуть, що будинок можна самому нашпигувати знаками. А за кілька днів прочитати. У під'їзд можна потрапити, представившись представником ліфтового господарства. Якщо крадія бездумно пустили, то зробили всі квартири в під'їзді вразливими для професіонала. Власне, залишається лише дізнатись, яка з них — порожня.

Важливий знак для крадія може бути у поштовій скриньці – вона часто буває відчинена. Наприклад, якщо у скриньці є багато важливої кореспонденції, то господарів немає вдома. Наприклад, якщо рекламу автошколи ніхто не забрав із килима перед дверима, значить їх ніхто не відчиняв. Але це — для крадіїв-новачків.

Сучасний професійний крадій – активний користувач Інтернету. Він є у соціальних мережах. І в нього дуже багато друзів. Це значить, якщо ви на своїй сторінці вихваляєтесь, що нарешті їдете на Ямайку або просто на дачу — це все одно, що ви клеїте плакат на дверях своєї квартири "Хата порожня!".

У міліції кажуть, що молоді сім'ї розписують свої подорожі в деталях і показують, на скільки виїздять із своєї квартири. А тим часом соціальна мережа — це реальне джерело для криміналу. Тож уже навіть поставивши валізи за двері, перед мандрівкою уважно погляньте на свою оселю оком злодія. Ви про нього ще не знаєте, а він уже нетерпляче чекає вашого від'їзду. Переконайтесь, що ви зробили все, щоб було куди повернутися з відпочинку.

ОСТАННІ НОВИНИ

ЖИТТЯ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон