Сухофрукти: користь чи шкода?

Горіхи та сухофрукти з давніх давен вважають дуже корисними для здоров'я людини й вже давно перестали бути дефіцитним товаром. Вони наповненні великою кількістю різноманітних вітамінів. Саме вони як ніщо інше підійдуть для невеликих перекусів між основними прийомами їжі. Однак, не все так чудово як здається на перший погляд.

Так вчені виявили, що сухофрукти та горіхи являються чудовим середовищем для зараження речовиною відомою під назвою афлатоксин. Відомо, що в разі неправильного зберігання продуктів харчування у них може з'явитися аспергили, особливі плісняві грибки, котрий і виробляє цей самий афлотоксин.

З часом афлотоксин накопичуються у тканинах печінки, провокуючи її токсичне ураження, перетворюючи тим самим здорові клітини на злоякісну пухлину. Впливає також і на імунну систему організму, роблячи її більш слабкішою.

Саме тому, варто бути дуже обережними при вживанні цих улюблених багатьма продуктів. Особливу увагу варто звертати на рахунок слідів плісняви на них чи упаковці.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон