Військові на Херсонщині розікрали палива на чверть мільйона гривень

Факти систематичного розкрадання паливно-мастильних матеріалів на чверть мільйона гривень виявила військова прокуратура Херсонського гарнізону під час спільної з військовою контррозвідкою СБУ перевірки окремого радіотехнічного батальйону ЗСУ, дислокованого біля селища Антонівки під Херсоном.

У вилучених слідством паперах йшлося про тонни дизельного палива, які надходили до частини А 1088, після чого нібито розподілялися по «точках» у районах області.

Насправді ж понад дві тонни ДТ у підрозділах навіть в очі не бачили, і де воно зрештою поділося - невідомо.

За фактами розкрадання майна та підробки документів розпочато кримінальне провадження, хоча звинувачення в його рамках ще нікому не висували.

Військовий прокурор Херсонського гарнізону Віталій Слободянюк в інтерв'ю «Голосу України» повідомив: для встановлення конкретних офіцерів, причетних до оборудки, слідством призначено три експертизи – бухгалтерські та почеркознавчі. Перевіряється також версія про те, що дизельне паливо до батальйону не надходило взагалі, а зникало ще у дислокованій на Одещині бригаді ППО оперативного командування «Південь».

Голос України

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон