Херсонщина: Від розстрілу та вибуху до підпалу будинку суддів

Кримінальна війна, що її ведуть злочинці проти собі подібних та суспільства, на Херсонщині з обласного центру перекидається й у глибинку.
ЗМІ вже писали про демонстративний розстріл двох авторитетів у центрі Херсона та вибух саморобної бомби під вікном радника облдержадміністрації (злочини не розкриті). Та не забарився й черговий теракт.

Близько третьої години ночі невідомі закидали пляшками із «коктейлем Молотова» дім суддів міста Нова Каховка та Чаплинського району Херсонщини, що розташований у селі Малокаховка Каховського району. Подружжя не загинуло тільки завдяки збігові обставин. Сусід вийшов на двір і побачив, як горище суддівського котеджу вже охопило полум'я, і на даху тріщить шифер. Він розбудив господарів хати, і ті встигли вибігти з неї — за інших обставин або згоріли б живцем, або отруїлися чадним газом. Вогнеборці пожежу загасили, але вона знищила дах та пошкодила стелю будівлі.

По гарячих слідах поліція паліїв не знайшла. В розпорядженні слідства залишилися тільки три пластикові пляшки з-під запальної суміші — їх виявили поруч із місцем резонансного злочину. На нього вже відреагувала й Рада суддів України.

Вона вимагає якнайшвидшого розшуку винуватців. До того ж суддя міського суду Нової Каховки і раніше повідомляла правоохоронців про погрози на її адресу, пов'язані із службовою діяльністю. Можливо, ті, хто їх надсилав, «надихнулися» безкарністю, і від слів перейшли до конкретних дій.

До речі, це вже далеко не перший випадок зведення рахунків із місцевими служителями Феміди.

Голос України

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон