На Херсонщині почастішали випадки отруєнь грибами

За даними центру екстреної медичної допомоги, протягом 22-23 вересня до медичних закладів м.Херсона було госпіталізовано трьох осіб з підозрою на діагноз – отруєння грибами.

Як повідомляють в Управлінні ДСНС України у Херсонській області, станом на 07:00 24 вересня всі троє відпущені за місцем проживання.

Двоє з потерпілих – херсонці 22 і 39 років - у вихідний день нарізно збирали гриби, особисто готували та вживали в їжу. А вже в неділю обом стало зле і вони потрапили до лікарні ім. Лучанського.

До лікарні потрапив і 18-річний херсонець, який в суботу будучи у м.Нова Каховка пригостився пиріжком з грибами, придбаним на автостанції.

Всі троє після отримання лікарської допомоги повернулися додому.


Нагадаємо, що основні причини отруєнь - це вживання отруйних грибів; неправильне приготування умовно їстівних грибів; вживання старих або зіпсованих їстівних грибів; вживання грибів, що мають двійників або змінилися внаслідок мутації (навіть білі гриби і підберезники мають своїх небезпечних двійників).

Симптоми отруєння: нудота, блювота, біль у животі, посилене потовиділення, зниження артеріального тиску, судоми, мимовільне сечовиділення, проноси, розвиток симптомів серцево-судинної недостатності.

Знання симптоматики отруєння грибами та першої допомоги при таких станах дозволить вам у скрутну хвилину зарадити собі чи своїм рідним і близьким та навіть врятує життя!

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон