На Херсонщині через вибух невідомого предмету загинула людина (доповнено)

У с.Вишневе Херсонської області у вівторок, 17 вересня, на пасіці стався вибух невстановленого предмета.

В результаті НП загинула одна людина, ще одна людина була госпіталізована.

Як повідомляють у прес-службі ДСНС, вибух стався ввечері.

Постраждалий доставлений в Кам'янсько-Дніпровську центральну районну лікарню Запорізької області. Причини вибуху встановлюються. За фактом події правоохоронцями розпочато слідство.


Слідчо-оперативна група, яка прибула на місце події, встановила, що двоє молодих людей, 32-річний прийомний син 61-річного власника пасіки, і його 25-річний друг займалися бджільництвом. І мимохідь збирали боєприпаси часів Великої Вітчизняної війни, яких у цій місцевості є велика кількість, так як під час Великої Вітчизняної війни в районі йшли запеклі бойові дії, повідомляє видання ОПГ Херсон.

У лісосадильної зоні друзі знайшли, за попередніми даними, гранати часів ВВВ, які і почали розбирати. Вибух, як констатували експерти, стався через неналежне розбору вибухонебезпечного предмету, за попередніми даними, гранати часів ВВВ.

Через вибух прийомний син пасічника отримав множинні поранення, які характеризуються як осколкові рвані рани рук, плечей та грудної клітини, і був доставлений в хірургічне відділення Кам'янка- Дніпровської центральної районної лікарні. А його друг помер на місці події.

- Раніше ці люди вже потрапляли в поле зору правоохоронних органів, оскільки вони збирали в полях боєприпаси, гранати, снаряди часів ВВВ. У 2008 році у них вилучили 86 протипіхотних мін, які вони назбирали в полях навколо сіл Верхньорогачицького району. Тоді за цими фактами вдалося уникнути тяжких наслідків, - повідомив начальник Великолепетиського райвідділу міліції УМВС в Херсонській області Сергій Балута.

В даний час проводиться перевірка, до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено дані кримінального провадження за ст. 264 КК України " Недбале зберігання вогнепальної зброї або бойових припасів ".

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон