Оперативники Міндоходів Херсонщини вилучили алкогольного сурогату майже на 3 млн.грн.

За 8 місяців 2013 року співробітники Головного управління Міндоходів у Херсонській області вилучили з незаконного обороту лікеро-горілчаного сурогату на більш ніж 2,8 млн.гривень (31,3 тис.дал.), спирту – майже на 8 млн.грн.(9,8 тис.дал.).

Можна тільки уявити, скількох херсонців оперативники з ГУ Міндоходів в області вберегли від лікарняного ліжка через вживання неякісного алкоголю.

Днями міндоходівці встановили групу осіб, які масово виробляли градусний фальсифікат на продаж. Промишляли вони у двох областях - Херсонській та Миколаївській.

На підставі ухвал суду міндоходівці спільно з працівниками управління державної служби боротьби х економічними злочинами УМВС України в Херсонській області провели 15 обшуків. У результаті виявлено та припинено діяльність трьох підпільних цехів із незаконного виробництва фальсифікованих алкогольних напоїв.

Ідейним натхненником та зачинщиком виготовлення зі спирту різноманітних алкогольних напоїв (горілки та коньяку) був літній громадянин. Маючи авто, він розвозив спирт на «точки», а там дбайливі господарі додавали харчові есенції, ароматизатори «Шоколад», «Дюшес», «Мед», «Абрикос», барвники та продавали готові напої усім охочим. Зберігалося пійло, як правило, в гаражах та підвальних приміщеннях, реалізовувалося за зниженими цінами, однак загрозу для здоров'я людей становило чималу.

Всього вилучено майже 740 дал підакцизних товарів загальною сумою трохи більше півмільйона гривень - 592 тис. грн.

Наразі справа знаходиться в провадженні слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління Міндоходів у Херсонській області.

Відомості про вчинення кримінального правопорушення за фактом незаконного виготовлення фальсифікованих підакцизних товарів внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, що кваліфікується за ч.3 ст.204 КК України.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон