На Херсонщині працівники кримінальної міліції у справах дітей УМВС знайшли неповнолітнього втікача

Майже тиждень весь особовий склад Таврійського відділення міліції вживав заходи, щоб повернути 15-річного хлопця додому. Виявилося, що парубок просто вирішив пожити дорослим життям.

Хлопець майже 2 роки виховується у прийомних батьків. Родина багатодітна, усі діти у ній – сиріти.

22 серпня до Суворовського районного відділу міліції звернулись схвильовані батьки, вони розповіли, що вранці їх син вийшов з дому і ввечері не повернувся. Оперативники кримінальної міліції у справах дітей одразу ж встановили де останній раз бачили хлопця. Виявилося, що він був вдома у свого приятеля. Поки господар відволікся хлопець скоїв крадіжку ювелірних виробів. Згодом він запропонував ще одному своєму приятелю здати прикраси у ломбард. Неповнолітній купив собі мобільний телефон, а гроші, які залишились прогуляв. Потім, зрозумівши, що його будуть шукати, поїхав у сусіднє місто Гола Пристань. Там втікач познайомився з двома хлопцями, один з них запросив його пожити у себе в будинку. Декілька днів хлопець жив там, та пішки ходив у Херсон.

Тим часом оперативники встановили, де знаходиться втікач і вже чекали його повернення з Херсона. Для нього це стало справжньою несподіванкою. Адже самостійне життя у покинутому будинку його цілком влаштовувало і він сподівався, що його не знайдуть.

Батьки втікача притягнені до адміністративної відповідальності за ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей», також вони викупили у ломбарді коштовності та повернули їх власникам.

Шановні батьки! Міліція Херсонщини звертається до вас та радить уважніше ставитися до виконання своїх батьківських обов'язків. Органи внутрішніх справ покликані оберігати дитину від скоєння злочинів та правопорушень, але її виховання – прямий обов'язок батьків. Частіше спілкуйтеся зі своїми дітьми, цікавтеся, чим вони захоплюються, де знаходяться після навчання і з ким проводять дозвілля.

За матеріалами СЗГ УМВС в Херсонськый області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон