Побутовий «тероризм» процвітає на Херсонщині

Вулицями міста Гола Пристань на Херсонщині тинявся п'яний, котрий погрожував перехожим предметом, схожим на бойову гранату.

Хтось з очевидців зателефонував до місцевого відділення національної поліції, і розповів про небезпечного хулігана. Правоохоронці приїхали до вказаного місця, і справді побачили там чоловіка із бойовою гранатою РГД-5. Щоправда, скоїти вибух порушник спокою не міг, оскільки завбачливо викрутив запал, і носив його у кишені.

Поліцейським він заявив, що «ергедешку» начебто знайшов. До висновку вибухотехнічної експертизи, чи справді граната небезпечна, його власника навіть під варту брати не стали – тільки зобов'язали з'являтися до слідчого на першу ж його вимогу.

Загалом, «розповзання» зброї, вибухівки та боєприпасів на Херсонщині набуло таких масштабів, що вже скидається на такий собі «побутовий тероризм». Причому такі випадки не рідкість навіть у зонах масового відпочинку.

Так, на дитячому курорті національного значення Скадовську нещодавно правоохоронці зустріли просто на перехресті дядька, котрий тяг із собою...снаряд від зенітної установки. Коли його запитали, де взяв смертоносний «сувенір», той відповів – знайшов неподалік у дренажній канаві. Коментарі, як кажуть, зайві.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ
"Новий День"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон