На зруйнованій дорозі Херсонщини аваріям нема краю

Не минає й тижня без перевернутих, розбитих або впавших у воду автомобілів і фур на вщент розбитій дорозі через Новокаїрську дамбу на трасі Мар'янське — Берислав.

Остання ДТП сталася 19 жовтня, коли стикнулись дві вантажівки. Через це рух цією ділянкою дороги було перекрито, тож на ній тут же утворився величезний затор (на фото). Наприкінці вересня там же злетіла в воду вантажівка "Нової пошти". У всіх цих випадках основною причиною ДТП став жахливий стан дорожнього покриття.

Попри те, що про цю "дорогу смерті", як називають її водії, пишуть і говорять уже не один рік, руки влади і автодорожників до неї ніяк не доходять. Навіть під час ремонту автотраси Мар'янське — Берислав, що з'єднує Херсонщину з Дніпропетровською і Харківською областями черга до капітального ремонту проїжджої частини через Новокаїрську дамбу також не дійшла.

Хоча в деяких випадках обласне керівництво вміє проявляти оперативність. Приміром, у Стрілковому Генічеського району після акцій протесту місцевих жителів проти будівництва дороги по вул. Береговій, на яку з державного бюджету виділяють більше 80 мільйонів гривень, було швидко вирішене питання про асфальтування вулиці Центральної, чого й вимагали люди.

Звісно, на капремонт мостового переїзду через Новокаїрську дамбу знадобиться не один мільйон гривень. Але враховуючи стратегічне значення цієї траси вирішити це питання і виконати давно дані обіцянки для чиновників мало б стати справою честі. Якщо їм, звісно, відоме це поняття.

Олег БАТУРІН
"Новий День"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон