На Херсонщині п’яний воєнком осиротив дітей

Від вигляду ще не старої, симпатичної жінки з глибокими карими очима у чорній хустці робиться моторошно.

В одну мить Наталя Чекеренда втратила і сина, і невістку... Іллі було 25, Марії — 22... Сиротами залишилися їхні дві дівчинки, півтора і три с половиною року. Це була дружна, щаслива родина, яка тепер залишиться тільки на світлинах. Подружжя загинуло під колесами офіцерської автівки. Вже майже тиждень у прикордонній Чаплинці тільки й говорять, що про ту трагедію на вулиці Хліборобів.

«Вже стемніло, о цій порі зазвичай тільки вечеряємо, тому я збирала на стіл. Аж тут — такий звук, ніби газ вибухнув або хтось у ворота влетів. Син мені каже: мама, треба йти на вулицю, бо, мабуть, ДТП, машина так пролетіла, що в мене очі на лоба вилізли. У нас ніколи так ніхто не ганяє», — розповідає мешканка Чаплинки Надія Чеботарьова.

Люди повискакували з хат і оторопіли: білі «Жигулі» протаранили паркан і врізалися в дерево. Поряд у калюжі крові, лежав молодий чоловік, вже не дихав. Автівка протягла його декілька десятків метрів, шансів вижити там не було. А по той бік дороги, біля стовпа, лежала вона, його дружина. Селяни впізнали — це ж Ілля і Марія, живуть недалеко звідси. Як же так, загинули удвох...

Водій був поряд із машиною, вхопився за голову: «Що ж я наробив, що ж я наробив?». Чоловіка хитало, він був добряче напідпитку. За кермом того ВАЗ-2106 сидів не хто-небудь, а військовий комісар Чаплинського району. Близько 21-ї молоде подружжя вирушило до магазину. Не дійшли... На узбіччі чоловіка з дружиною у буквальному сенсі зніс легковик.

Винуватець ДТП з місця не втікав, але кому від того легше? Відібрав два молодих життя. Батьки Іллі, які теж мешкають у Чаплинці, ще застали увесь цей жах на Хліборобів: через слідчі дії тіла довгенько не забирали. Про те, що сина і невістку збив офіцер, Чекеренди дізналися не одразу, бо якраз водія з місця забрали швидко.

А вже наступного дня до двору приїхала автівка з районного військоммату — декілька чоловіків винувато опустили голови: прийміть щирі співчуття, дуже шкода, що так сталося... і знайте — покривати його (водія) ми не збираємося.

Тим же ранком стало відомо — військового комісара звільнили зі служби, позбавивши спеціального звання, майором він був, районним військомматом керував всього три місяці... Одразу після резонансної ДТП в.о. воєнкома оперативно призначили заступника військового комісара цього ж комісаріату, стосовно інциденту з колегою, тепер вже колишнім, він небагатослівний.

— Зрозумійте, тривають слідчі дії, а в нас на даний час інформація відсутня стосовно ситуації, — зазначив в.о. військового комісара військового комісаріату Чаплинського району Андрій Козін.

А от люди на коментарі не скупляться. Кажуть, тієї п'ятниці, незадовго до трагедії, воєнкома бачили в місцевому ресторані. У закладі, розташованому неподалік місця ДТП, офіцер пив горілку. Але в самому ресторані це заперечують, принаймні, журналістам. Всі крапки над «і» розставить запис з камери спостереження, який вилучила поліція.

За фактом ДТП з двома смертями відкрите кримінальне провадження. Колишнього офіцера помістили під варту, за скоєне йому світить до десяти років тюрми. Хоча, з огляду на нашу Феміду...

«Коли п'яний військовий і за кермом... та це ж і в голові не вкладається! Ну як можна було не помітити на узбіччі двох людей? Знаєте, це вже не ДТП, а справжнє вбивство», — підсумовує вітчим загиблого Володимир Чекеренда.

Рідним Іллі і Марії, які стали жертвами воєнкома, поки що не до адвокатів. Вони готуються до похорону. Двоє маленьких сиріт, донечки загиблого подружжя, зараз знаходяться в іншому селі, у своїх других бабусі й дідуся. Малеча й гадки немає, що мама з татом більше не прийдуть. Ніколи...

Марина САВЧЕНКО
"Новий День"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон