Під Херсоном продовжує полихати

Ще по обіді 27 травня до оперативно-координаційного центру ГУ ДСНС у Херсонській області від чергового Національної поліції надійшло повідомлення,що у 3-у і 4-у кварталах Раденського лісництва Олешківского району почалася масштабна пожежа. Гасіння якої триває й до сьогодні.

Сьогодні вранці було відновлено подачу води для пожежної авіації (ще вчора на місце надзвичайної події прибули три повітряних одиниці).

У прес-службі ДСНС повідомили: «Організовано розстановку сил і засобів на чотирьох оперативних дільницях для гасіння пожежі і створення мінералізованих смуг з метою недопущення поширення вогню. Авіацією здійснено 27 скидів води (105 тонн води)».

Відомо, що сьогодні з ранку пожежа охопила вже понад 130 га лісу, з яких вже 70 вигоріло: «Йде гасіння низової пожежі на площі близько 130 га, з яких 70 га верхової вже вигоріло в 16, 19, 20, 23 і 24 кварталах. Верхової пожежі не спостерігається».

Станом на сьогодні до ліквідації пожежі залучено 179 осіб та 62 одиниці техніки.

Відзначається, що на допомогу направлено ще 27 осіб і 10 одиниць техніки підвищеної прохідності ГУ ДСНС із Запорізької та Миколаївської областей.

Ще одна пожежа на території цього лісництва виникла 28 травня.

Як відомо раніше у Гідрометцентрі України повідомляли, що 27 та 28 травня на території України переважатиме надзвичайний (5 класу) рівень пожежної небезпеки.

Проблеми із гасінням пожежі додає й сильний поривчастий вітер до 15 – 20 метрів за секунду, якій спостерігається в нашій області та у Олешківському районі зокрема, у продовж останніх трьох днів.

У тому місці де зараз полихає, сьогодні мінлива хмарність. Буде сухо, опадів не передбачається. Температура повітря помірна, до 25 тепла. У найближчий тиждень за прогнозом синоптиків у цьому районі слід очікувати суху, ясну, сонячну погоду. Опадів не передбачається. Максимальна температура вдень від 24 до 27 градусів із позначкою плюс. Найближчий дощ слід чекати не раніше 7 червня, який розтягнеться на цілий тиждень.

Сергій ОСОЛОДКІН

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон