На Херсонщині у дитячому садку потруїлися діти

У селі Широкому Скадовського району Херсонщини шпиталізувати одразу шістьох хлопчиків та дівчаток віком від двох до чотирьох років із гострою кишковою інфекцією.

Усі вони відвідували молодшу групу сільського дитсадку "Золота рибка".

Причиною захворювання виявився стафілокок, "висіяний" у залишках какао. Гарячим напоєм малечу пригощала помічник вихователя, котра й була носієм інфекції.

Заступник керівника держустанови "Лабораторний центр Херсонщини" Анатолій Коваль каже, що працівниця дитячого садка мала санітарну книжку, але чергового лікарського огляду не пройшла, і хворобу в неї вчасно не виявили -- тому вона й принесла її до "Золотої рибки".

За даними Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області, перевірка дитсадка також виявила ще кілька грубих порушень санітарних норм правил.

Зокрема, персонал не дотримувався санітарних норм, і працівників допускали до роботи без медогляду. На харчоблоці сирі продукти зберігалися поруч із готовими стравами та посудом, витяжна вентиляція не працювала.

Продукти, що швидко псуються, зберігалися із порушення температурного режиму, і до того ж їх термін придатності майже вичерпався. Порушувалися і правила приготування дезінфекційних розчинів.

Тож роботу дитсадка зупинили, а дітей відправили по домівках.

"Голос України"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон