Публічна розправа над дитиною у Каховці

«Зірками» соціальних мереж в одну мить стали двоє школярок із міста Каховки на Херсонщині. Пересварившись між собоюу тих-таки мережах, 14-річна дівчина викликала 13-річну «на дуель».

Підготовка до неї велася цілком відкрито: організаторка двобою запрошувала на нього знайомих і друзів. Тож у лісосмузі, біля житлового масиву Свєтлово, зібралися близько сорока підлітків.

Вони із захватом спостерігали, як дев'ятикласниця тягає восьмикласницю за волосся, копає ногами, б'є головою об землю.

Розборонити учасниць бійки чи повідомити дорослим нікому й на думку не спало - глядачі лише під'юджували ровесниць та знімали розправу на камери своїх айфонів, після чого викладали ролики в Інтернет.

Резонанс від зйомок виявився колосальним. Перегляди роликів перевищили десятки тисяч, їх ще й показали кілька національних телеканалів. Після того, як справою зацікавилися журналісти, «героїнь» відео з загальноосвітніх шкіл ## 1 і 3 ідентифікували та в супроводі педагогів і психологів запросили до поліції.

Там після профілактичної бесіди старшокласниці відмовилися висувати одна до одної претензії, тож для них усе закінчиться взяттям на поліцейський облік - як неповнолітніх, схильних до агресивної поведінки та побутового насилля.

Тепер і дівчата, і їхні батьки лише дивуються: мовляв, чому до них прикута громадська увага? Адже, з їхньої точки зору, нічого страшного не відбулося - ну, з'ясували стосунки й розійшлися врізнобіч, навіть без серйозних травм.

І їхню думку, до речі, підтримують чимало ровесників - застосування сили в учнівських колективах набуває загрозливого поширення, а батьки й педагоги або нічого з цим не можуть вдіяти, або просто не звертають уваги.

Свіжий приклад: протягом одного дня до обласної дитячої лікарні Херсона доправили одразу двох учнів різних шкіл обласного центру.

12-річна учениця ЗОШ № 36 після бійки з однокласницею отримала забиття м'яких тканин голови, 7-річного учня ЗОШ № 32 побив старший учень. Різниця між інцидентами лише в тому, що ніхто ці двобої на відео не знімав, але поставилися до них так само байдуже. Самопочуття побитих дітей турбує тільки їхніх матерів...

Факт

На обліку у поліції на Херсонщині зараз перебуває 91 дитина й підліток, кожен четвертий із них схильний до хуліганства й скоєння тілесних ушкоджень, інші потрапили на облік через скоєння кримінальних правопорушень (найчастіше крадіжок) - дані відділу молодіжної превенції Головного управління Національної поліції у Херсонській області.

"Голос України"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон