На Херсонщині з ботулізмом шпиталізували жінок

На Херсонщині - черговий спалах ботулізму. Із цим страшним діагнозом до інфекційної лікарні Херсона шпиталізували одразу двох молодих жінок.

Вони мешкають у місті Кривий Ріг, але в серпні приїхали відпочивати на берег Чорного моря - до курортного селища Лазурне у Скадовському районі нашої області. За кілька днів до подорожі подруги придбали в'яленої риби, а спожили її вже в Лазурному.

Трохи згодом їм стало настільки зле, що жінок довелося відправили до реанімації. В однієї стан наближений до тяжкого, в іншої - середньої важкості, повідомила "Голосу України" заступник головного лікаря інфекційної лікарні Олена Тимошенко.

Кілька місяців тому на ботулізм захворіла мешканка обласного центру. Лікарям вдалося витягти її буквально з того світу, оскільки сироватки від ботулізму не виявилося в жодному медичному стаціонарі регіону. Та сумний урок, схоже, на користь не пішов - жодної дози препарату в Херсоні після того так і не з'явилося.

Тепер цілющі ліки терміново замовили по лінії Міністерства охорони здоров'я України, і везуть їх машиною аж із Києва. Спливають дорогоцінні години, і чи дочекаються хворі препарату, чи він буде ефективний після запізнілого введення - велике питання.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон